În decurs de zece zile, de când în Republica Moldova a fost confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus, COVID-19, numărul persoanelor testate pozitiv a ajuns la 29. În prezent, în spitale se află alte 43 de persoane, suspectate că ar fi contractat virusul. Cele mai multe cazuri de COVID-19 în Moldova au fost confirmate în ultimele două zile.

Deși majoritatea țărilor afectate de pandemia de coronavirus își sistează traficul la frontieră și își țin locuitorii în carantină la domiciliu, la nivel mondial numărul infectărilor de COVID-19 este, de asemenea, în continuă creștere. Dacă acum o săptămână zilnic se înregistrau circa patru mii de cazuri noi, în ultimele patru zile numărul cazurilor zilnice confirmate este de peste zece mii.

În total, la această oră (12.00), la nivel mondial sunt confirmate peste 183 de cazuri. În aproape 80 de mii dintre aceste cazuri persoanele infectate s-au vindecat deja, peste șapte mii de persoane, din păcate, au decedat, iar restul cazurilor sunt active.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!