Ești o persoană conștientă și ai posibilitatea să stai acasă în această perioadă de risc de infectare, dar ți-a apărut o necesitate urgentă și trebuie să pleci la magazin? Atunci fii atent la câteva recomandări pe care le vom face mai jos, ca să te protejezi pe tine, pe membrii familiei tale și pe oamenii din jurul tău de o posibilă contractare a virusului. 

În primul rând, te îndemnăm să mergi la cumpărături singur și categoric să nu iei copiii cu tine. Fă-ți de acasă o listă cu cumpărături și mergi direct la rafturile unde se află produsele de care ai nevoie. Când te apropii de casă, păstrează distanța de minim unul sau doi metri între tine și ceilalți cumpărători și optează, după posibilitatea, pentru achitarea cu cardul.

Fii atent la intrarea în magazine. În unele supermarketuri există dezinfectați pentru mâini la intrare și chiar dezinfectanți pentru mânerul coșului de cumpărături. Oricum, te îndemnăm să-ți iei o mască de protecție și mănuși, când intri în magazin, iar la ieșire să le scoți și să le arunci.

Mai multe recomandări, vedeți în cele ce urmează.

Important: vă îndemnăm totuși să stați acasă și să nu mergeți la magazin, dacă nu aveți necesități stringente!

Infografic: Cristian Straistă

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!