/INFOGRAFIC/ Stai acasă, dar ai nevoie să mergi urgent la magazin? Vezi câteva sfaturi care te vor ajuta să te protejezi

17 martie 2020, ora 16:00

Ești o persoană conștientă și ai posibilitatea să stai acasă în această perioadă de risc de infectare, dar ți-a apărut o necesitate urgentă și trebuie să pleci la magazin? Atunci fii atent la câteva recomandări pe care le vom face mai jos, ca să te protejezi pe tine, pe membrii familiei tale și pe oamenii din jurul tău de o posibilă contractare a virusului. 

În primul rând, te îndemnăm să mergi la cumpărături singur și categoric să nu iei copiii cu tine. Fă-ți de acasă o listă cu cumpărături și mergi direct la rafturile unde se află produsele de care ai nevoie. Când te apropii de casă, păstrează distanța de minim unul sau doi metri între tine și ceilalți cumpărători și optează, după posibilitatea, pentru achitarea cu cardul.

Fii atent la intrarea în magazine. În unele supermarketuri există dezinfectați pentru mâini la intrare și chiar dezinfectanți pentru mânerul coșului de cumpărături. Oricum, te îndemnăm să-ți iei o mască de protecție și mănuși, când intri în magazin, iar la ieșire să le scoți și să le arunci.

Mai multe recomandări, vedeți în cele ce urmează.

Important: vă îndemnăm totuși să stați acasă și să nu mergeți la magazin, dacă nu aveți necesități stringente!

Infografic: Cristian Straistă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram