Înainte să aprobe declararea stării de urgență, Parlamentul a modificat Legea nr. 212, privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, astfel încât Legislativul să poată adopta legi organice.

Aseară, când Guvernul a propus modificarea acestei legi, proiectul prevedea și faptul că în această perioadă de stare de urgență pot fi organizate alegeri locale și referendumuri. Dar acest punct a fost exclus ulterior.

În debutul ședinței de azi a Parlamentului deputații au votat numirea a patru membri noi la Consiliul Superior al Magistraturii.

Acum parlamentarii urmează să examineze proiectul de anunțare a stării de urgență în Republica Moldova în legătură cu pandemia de coronavirus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!