UPDATE, ORA 13.12: Majoritatea parlamentară a aprobat numirea celor patru membri noi la CSM. 

ORA 12:49 Pe lângă declararea stării de urgență, Parlamentul vrea să voteze la ședința de azi și numirea a patru membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Proiectul a fost propus de deputatul socialist Vasile Bolea.

Cei patru membri noi ai CSM care urmează a fi propuși spre numire plenului Legislativului sunt: Carolina Ciugureanu-Mihailuță, Elena Belei, Valentina Coptileț și Ion Crețu.

Subiectul a stârnit controverse în ședința plenară, or, opoziția crede că însăși concursul de numire a acestor patru membri la CSM este unul compromis. Aceștia consideră că democrații și socialiștii au avut înțelegeri prealabile cu privire la numirea acestor persoane în calitate de membri ai CSM.

Parlamentul s-a întrunit azi în ședință plenară pentru a examina solicitarea Guvernului de a fi declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19.

Vezi și: Opoziția boicotează concursul de selectare a 4 membri CSM. Sârbu: „A fost compromis și este nelegitim”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!