Deputații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) sunt nedumeriți de ce termenul de instituire a stării de urgență a fost majorat peste noapte la 60 de zile, până pe 15 mai. În această perioadă și Parlamentul intră în carantină. Aleșii poporului sunt de părere că astfel Legislativul este înlăturat de la putere și toate pârghiile trec în mâna Guvernului și Președinției. 

„Noi am avut suspiciuni mai mult decât rezonabile că dincolo de problemele cu care ne confruntăm se urmăresc scopuri politice, electorale, de a înlătura Parlamentul de la luarea deciziilor.

Legislativul pleacă în carantină pentru 60 de zile, puterea va fi preluată de către Guvern și Președinție. În condițiile stării de urgență rugăm partenerii externi să fie atenți”, a declarat vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, în cadrul unei conferințe de presă la Parlament.

Deputatul este nedumerit de ce nu a fost aplicată Legea privind supravegherea de stat a sănătății publice, care prevede măsuri asemănătoare cu cele aprobate astăzi de către Parlament.

„După ședința de astăzi a Legislativului au apărut mai multe întrebări la care nu am primit răspunsuri. Guvernul nu a venit cu un plan concret despre măsurile care urmează a fi întreprinse”, a declarat alesul poporului.

Menționăm că, astăzi a fost anunțată stare de urgență în legătură cu pandemia de coronavirus. Decizia a fost votată în Parlament în două lecturi.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!