/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Detalii în cazul studenților moldoveni blocați la Moscova

missing
18 martie 2020, ora 16:40

Deocamdată nu se cunoaște când vor putea reveni acasă studenții moldoveni care stau blocați la Moscova din cauza frontierelor închise. Vestea bună e că nu vor mai fi nevoiți să părăsească căminele. Asta după ce Ambasada R. Moldova de la Moscova a înaintat pe 17 martie un demers către Universitatea MGIMO.  

„Diplomații au solicitat reprezentanților universității să mențină locurile în cămine pentru studenții moldoveni. Decanatul MGIMO a asigurat ambasada că locurile vor fi păstrate și studenții nu vor fi nevoiți să plece din cămine”, a comunicat pentru tv8.md colaboratorul Serviciului de Presa al MAEIE, Sergiu Corcodel.

Astăzi, tânăra care a cerut ajutor de la autorități într-un video pe Facebook, împreună cu alți studenți, a contactat misiunea diplomatică și a solicitat asistență pentru întoarcerea în țară. La moment MAEIE și Ambasada Republicii Moldova de la Moscova sunt în căutarea soluțiilor.

Studenții își fac griji că riscă să rămână fără bani din motiv că transferurile bancare sunt imposibil de realizat. Amintim că, tinerii au fost informați despre necesitatea de a elibera căminele pe 16 februarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram