/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 285: Rachetă găsită în livadă la Briceni și risc de pană de curent. Putin, filmat pe podul Crimeei

/VIDEO/ Dodon amenință jurnaliștii cu dosare penale, dacă vor scrie știri false despre coronavirus

18 martie 2020, ora 18:32

Șeful Centrului Național de Sănătate Publică și președintele Igor Dodon s-au arătat astăzi indignați de faptul că în presă au apărut informații cu referire la situația din Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, precum că nu mai sunt locuri pentru internare din cauza numărului mare de pacienți cu COVID-19 și ar fi înregistrate mai multe decese de coronavirus, care ar fi tăinuite de autorități.

„Este o informație falsă și cu tentă de minciună care nu face decât să provoace panică”, a spus șeful ANSP, Nicolae Furtună.

Președintele i-a amenințat pe jurnaliști că vor fi sancționați chiar și penal, dacă vor scri știri false cu referire la epidemie.

Vreau să vin cu o preîntâmpinare. Vom ajunge în situația în care să propunem, inclusiv răspundere penală, pentru promovarea fake news-urilor și panicii…Pentru promovarea diferitor lucruri care se zvonesc pe rețelele sociale, despre situația într-un spital sau altul, veți fi penalizați”, a avertizat Igor Dodon.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram