Președintele PCRM, Vladimir Voronin – fost președinte al țării între anii 2001 – 2009, a făcut dezvăluiri noi despre tentativele de cumpărare a deputaților comuniști. Potrivit lui Voronin, primul care ar fi încercat să îi corupă pe comuniști ar fi fost democratul Eugeniu Nichiforciuc.

„În timpul ședinței Parlamentului îi promitea 300 de mii de euro Elenei Bodnarenco. M-am apropiat de el și i-am zis că îl bat cu capul de masă. El continua, Bodnarenco se înroșea”, a mărturisit Vladimir Voronin în această seară la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Abia ulterior, fostul democrat Sergiu Sîrbu, acum membru al Grupului „Pro Moldova”, ar fi încercat să o convingă pe Elena Bodnarenco să treacă la PDM.

„Chestia asta a trecut în serial. S-a apucat de ea apoiu Sergiu Sîrbu și Viorel Morari a deschis dosar pe Sîrbu și l-a invitat la Procuratură, apoi s-a astupat tot”, a adăugat Voronin.

Liderul comuniștilor a mai spus că Eugeniu Nichiforciuc nu a fost decât un intermediar în această „afacere”.

„El e „cernavaia rabota” e „șestiorka”, nu are rol măreț. Și Serioja (n.r. Sergiu Sîrbu) a fost „șestiorka”. Ei au vrut pe toți să îi cumpere și să mă lase pe mine singur de la PCRM în Parlament”, a mai spus liderul șeful PCRM.

Amintim că Vladimir Voronin a semnat la Procuratură un denunț pe numele lui Sergiu Sîrbu. Liderul Partidului Comuniștilor (PCRM) a spus la Politica Natalie Morari la începutul lunii trecute că demersul a fost făcut la sfârșitul lui 2019, pentru presupusa tentativă a lui Sergiu Sîrbu de a corupe un deputat comunist, din fosta legislatură, după ce grupul din cei 14 parlamentari comuniști a părăsit fracțiunea PCRM.

Sergiu Sîrbu este cercetat penal într-un dosar intentat pe vremea când la șefia Procuraturii Generale se afla Dumitru Robu. Potrivit avocatului deputatului, Sârbu este cercetat penal pentru „corupere activă în proporții deosebit de mari, săvârșită în privința unei persoane cu funcții de demnitate publică”. Acesta a fost chemat la audieri acum mai bine de o lună, iar ulterior s-a lăsat tăcere peste acest dosar. Sîrbu își neagă vina.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!