/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Voronin, detalii despre tentativele de cumpărare a deputaților comuniști. Cine ar fi încercat să o mituiască pe Elena Bodnarenco chiar în plenul Parlamentului

missing
18 martie 2020, ora 21:42

Președintele PCRM, Vladimir Voronin – fost președinte al țării între anii 2001 – 2009, a făcut dezvăluiri noi despre tentativele de cumpărare a deputaților comuniști. Potrivit lui Voronin, primul care ar fi încercat să îi corupă pe comuniști ar fi fost democratul Eugeniu Nichiforciuc.

„În timpul ședinței Parlamentului îi promitea 300 de mii de euro Elenei Bodnarenco. M-am apropiat de el și i-am zis că îl bat cu capul de masă. El continua, Bodnarenco se înroșea”, a mărturisit Vladimir Voronin în această seară la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Abia ulterior, fostul democrat Sergiu Sîrbu, acum membru al Grupului „Pro Moldova”, ar fi încercat să o convingă pe Elena Bodnarenco să treacă la PDM.

„Chestia asta a trecut în serial. S-a apucat de ea apoiu Sergiu Sîrbu și Viorel Morari a deschis dosar pe Sîrbu și l-a invitat la Procuratură, apoi s-a astupat tot”, a adăugat Voronin.

Liderul comuniștilor a mai spus că Eugeniu Nichiforciuc nu a fost decât un intermediar în această „afacere”.

„El e „cernavaia rabota” e „șestiorka”, nu are rol măreț. Și Serioja (n.r. Sergiu Sîrbu) a fost „șestiorka”. Ei au vrut pe toți să îi cumpere și să mă lase pe mine singur de la PCRM în Parlament”, a mai spus liderul șeful PCRM.

Amintim că Vladimir Voronin a semnat la Procuratură un denunț pe numele lui Sergiu Sîrbu. Liderul Partidului Comuniștilor (PCRM) a spus la Politica Natalie Morari la începutul lunii trecute că demersul a fost făcut la sfârșitul lui 2019, pentru presupusa tentativă a lui Sergiu Sîrbu de a corupe un deputat comunist, din fosta legislatură, după ce grupul din cei 14 parlamentari comuniști a părăsit fracțiunea PCRM.

Sergiu Sîrbu este cercetat penal într-un dosar intentat pe vremea când la șefia Procuraturii Generale se afla Dumitru Robu. Potrivit avocatului deputatului, Sârbu este cercetat penal pentru „corupere activă în proporții deosebit de mari, săvârșită în privința unei persoane cu funcții de demnitate publică”. Acesta a fost chemat la audieri acum mai bine de o lună, iar ulterior s-a lăsat tăcere peste acest dosar. Sîrbu își neagă vina.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram