/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Mai mulți moldoveni, aflați la Londra, vor reveni acasă cu o cursă charter

missing
19 martie 2020, ora 16:06

O cursă charter specială Londra-Chișinău va fi efectuată pe 23 martie la solicitarea cetățenilor moldoveni aflați în Marea Britanie, care vor să revină acasă, dar sunt în imposibilitate din cauza restricțiilor de circulație care au fost impuse pe timp de epidemie de coronavirus. Acordul a fost dat ieri de către Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC).

Contactat telefonic, colaboratorul Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Sergiu Corcodel, a declarat următoarele:

„În mare parte este vorba de studenți și vârstnici care au solicitat Ambasadei R. Moldova în Marea Britanie să fie repatriați. Ulterior, reprezentanții ambasadei, în colaborare cu o agenție de turism, au identificat o companie aeriană care va efectua zborul”.

Reprezentanții AAC au spus că au recepționat ieri de la compania aeriană „Flyone” solicitarea de a efectua această cursă charter. „Este dreptul constituțional al cetățenilor de a fi repatriați și acesta trebuie respectat”, ne- a comunicat Irina Bodolica, purtătoarea de cuvânt a AAC.

Potrivit unui cetățean moldovean stabilit la Londra biletul costă 350 de euro și va fi achitat la aeroport. „La înregistrare vor fi medici din Republica Moldova care vor verifica pe fiecare pasager în parte. De asemenea, omenii trebuie să aibă asupra lor acte care confirmă că sunt cetățeni ai R. Moldova”, a declarat bărbatul.

Amintim că, începând cu data de 17 martie au fost suspendate toate zborurile regulate de pasageri și zborurile charter regulate.

Prin noțiunea de zboruri charter regulate se presupune zborurile efectuate în interesul operatorilor turistici și are drept scop transportul persoanelor către și dintr-o zonă anume cu o regularitate clară și într-o anumită perioadă a anului.

AAC comunică că a rămas posibil efectuarea unor zboruri private/charter pentru a permite autorităților din Republica Moldova și altor state să evacueze cetățenii săi din zonele afectate de noul coronavirus, iar fiecare caz este examinat suplimentar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram