Deputatul grupului parlamentar „Pro-Moldova” Vladimir Cebotari recunoaște că s-a văzut cu Vladimir Plahotniuc în Statele Unite ale Americii. Legislatorul a spus în cadrul emisunii „Puterea a Patra” de la N4 că întâlnirea a avut loc în vara anului trecut. 

Întrebat dacă a fost în SUA după luna iunie 2019, când Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova, deputatul a declarat: „Da, am fost în State. M-am văzut cu Vladimir Plahotniuc. – În Miami? – Da ce mai contează? – Când ați revenit în Chișinău le-ați spus autorităților că v-ați văzut? – Dar el avea atunci vreun statut?”, a întrebat Cebotari.

Deputatul a declarat că a fost singur în SUA și nu a stat la Plahotniuc acasă, ci s-au întâlnit într-un local. „Dumnealui știind că sunt acolo mi-a dat un sunet. A fost o discuție fără angajamente”, a precizat legislatorul. Totodată, alesul poporului a refuzat să spună dacă s-a văzut Pavel Filip cu Vladimir Plahotniuc.

Vladimir Cebotari este de părere că mai este mult timp până ca Vladimir Plahotniuc să fie expulzat din Statele Unite ale Americii. „El poate fi deportat în una din țări al cărui cetățean este, nu neapărat în Republica Moldova. Dacă va fi deportat, Plahotniuc poate alege țara”, a declarat deputatul.

Amintim că Ambasada SUA la Chișinău a confirmat, la solicitarea TV8, că Vladimir Plahotniuc se află în state și că în prezent se întreprind măsurile necesare pentru a fi deportat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!