/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Azi marcăm Ziua Internațională a Fericirii. Care este cea mai fericită țară din lume

missing
20 martie 2020, ora 13:09

Deoarece ne confruntăm împreună cu o criză globală, să găsim nu doar astăzi, ci în fiecare zi modalități pozitive de a ne îngriji pe noi înșine și pe ceilalţi. Anual, la 20 martie, este celebrată ziua internaţională a fericirii, o sărbătoare instituită în 2012 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Iniţiativa de a marca o zi internaţională a fericirii i-a aparţinut lui Jayme Illien, consilier în cadrul ONU şi membru al organizaţiei „Economişti pentru pace şi securitate”, un ONG afiliat ONU. Unul din scopurile fundamentale ale zilei propuse de Jayme Illien este de a atrage atenţia asupra unuia din marile mituri ale lumii contemporane, acela că fericirea umană creşte proporţional cu succesul economic sau cu produsul intern brut al ţărilor.

Conform raportului ONU, Finlanda este cea mai fericită țară din lume, urmată de Norvegia, Danemarca, Elveția și Islanda. Anul trecut Românii stau mai bine la capitolul nivelul fericirii, aflându-se pe locul 52, pe când Ucraina se află pe locul 138. Amintim că în anul 2019 Moldova se afla pe locul 67 din 156  de țări privind nivelul fericirii, adică, cam la mijlocul clasamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram