/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

CEC a anulat alegerile locale din două sate, care urmau să aibă loc în luna mai, după ce a fost declarată stare de urgență

missing
20 martie 2020, ora 13:15

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis azi să anuleze alegerile locale noi din satele Tîrnova, raionul Dondușeni, și Nucăreni, raionul Telenești, după ce în țară a fost declarată stare de urgență. Alegerile primarilor acestor două localități urmau să aibă loc pe data de 17 mai 2020. 

„După încheierea stării de urgență instituită în țară, va fi stabilită data scrutinului”, precizează reprezentanții CEC.

Duminica trecută, în localitățile din circumscripția uninominală nr. 38, Hîncești, au avut loc alegeri parlamentare noi. Scrutinul s-a petrecut în condițiile în care în Republica Moldova deja era instituit cod roșu de pericol de răspândire a infecției de coronavirus. Declarația de stare de urgență care putea permite anularea acelor alegeri a intrat în vigoare abia peste două zile, pe 17 martie 2020. Între timp, în Hîncești două sate sunt în carantină. Numărul cazurilor conformate aici de coronavirus este de 14.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram