Întreg Cabinetul de miniști, Cancelaria de Stat și alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului vor activa de luni după un program special. Despre acest lucru a anunțat astăzi într-un briefing premierul Ion Chicu. 

„Ministerele, cancelaria de stat și alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului și structurile organizaționale din sfera lor de competență vor avea un grafic separat special de activitate începând cu luni, 23 martie. Vor organiza muncă în regim special de la 07:30 dimineața la 16:00 și pauza de masă de la 12:00 la 12:30”, a specificat prim-ministrul.

Potrivit lui Chicu, decizia a fost luată, în primul rând, în scopul fluidizării traficului.

„Astfel ca angajații din sectorul public să folosească transportul public într-un timp diferit de cel pe care îl folosește majoritatea populației, angajați în sectorul privat și alte categorii ale populației”, a spus Ion Chicu.

Premierul a mai subliniat că activitatea de comerț cu ridicata a tuturor tipurilor de mărfuri continuă.

„Erau confuzii , deci nu a fost sistată activitatea depozitelor angro, comerțul cu ridicata, respectiv am venit cu clarificări”, a spus Ion Chicu.

Premierul a mai spus că conform deciziei de azi a Comisiei Situații Excepționale, de tratament împotriva Covid – 19 vor beneficia inclusiv persoanele neasigurate medical.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!