O tânără polițista din Cahul, fiind la datorie pe timp de pandemie, se arată dezamăgită de iresponsabilitatea persoanelor care nu respectă regimul de carantină, punând astfel în pericol propria viață și a celor din jur.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, ofițera de presă se întreabă de ce medicii, polițiştii, pompierii, farmaciştii sau vânzătorii merg la muncă pentru a fi gata să reacționeze în cazuri de urgență, iar alții aleg să încalce regimul de autoizolare la domiciliu impus de autorități.

„În timp ce medicii, polițiştii, pompierii, farmaciştii şi vânzătorii din magazinele alimentare, stații peco ş.a. merg la muncă pentru a asigura cât de puțin starea aceasta de agonie în care ne aflăm la nivel mondial, situația aceasta de pericol eminent pentru mine, ține şi de cei dragi nouă – Tu mergi la plimbare în stradă, mergi la picnic, dai o fugă în parc sau la un prieten. Mă întreb ,,- De ce?”. De ce eu mi-am izolat copilul, fiind nevoită să stau departe de ea şi să îi duc dorul, pentru că munca mea, ca şi a colegilor mei, înseamnă interacțiunea permanentã cu mulți oameni, pentru că domnul doctor după tura de servici nu îşi poate îmbrățişa copiii, soția, din frica de a nu fi deja infectat şi el, fiind supus acestui risc zi de zi.

Pentru că carabinierii, polițiştii de patrulare sunt mereu în stradă pentru a vă îndemna, susține şi preveni. Păi atunci când atâta lume se dedică pentru Tine, mă întreb:,,Oare e atât de greu să stai în casă lângă cei dragi sufletului? Chiar nu poți face o temă cu fiul tău, o tortă cu fiica, or citi o carte cu o cană de cacao. Oare timpul cu familia pe care îl cerşeam adineauri a devenit acum o povară sau e încă o şansă pentru omenire?”, a scris Cristina Ciobanu.

Acum câteva zile, în Republica Moldova a fost anunțată stare de urgență pe o perioada de 60 de zile în legătură cu pandemia de coronavirus. Astfel, oamenii sunt îndemnați să se autoizoleze la domiciliu pentru a nu fi infectați de virusul COVID-19.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!