/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Pentru a doua oară în istorie! Festivalul de film de la Cannes, anulat din cauza coronavirusului

missing
20 martie 2020, ora 09:38

Festivalul de film de la Cannes a fost anulat din cauza riscului de răspândire a Covid -19. Evenimentul urma să se desfășoare între 12 și mai la Cannes, un oraș de lângă mare, situat la o distanță de 19 mile de Nice, unde au fost înregistrate cazuri de infecție cu coronavirus.

Deși cel mai probabil festivalul nu va mai avea loc anul acesta, organizatorii iau totuși în calcul și varianta de a-l organiza la sfârșitul lunii iunie – începutul lui iulie.

Decizia de anulare a Festivalului de film de la Cannes a fost inevitabilă, luând în calcul că încă pe 8 martie, autoritățile din Franța au interzis evenimentele publice la care participă mai mult de o mie de oameni din cauza temutului virus.

Aceasta este a doua oară în istorie când Festivalul de film de la Cannes este anulat. Evenimentul a fost întrerupt în 1968 din cauza unor proteste masive ce izbucniseră în Franța.

Marele festival urma să debuteze în anul 1939, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza izbucnirii celui De-al Doilea Război Mondial. Festivalul de la Cannes a început oficial în anul 1946, după ce s-a încheiat războiul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram