/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Filip recunoaște că a negociat cu PSRM funcția de premier sau președinte al Parlamentului. Va ocupa fotoliul după prezidențiale

21 martie 2020, ora 07:43

Textul acordului de coaliție, semnat recent de socialiști și democrați, a fost scris în mare parte de reprezentanții Partidului Democrat, cu o mică coordonare a PSRM-ului. Asta spune președintele PD, Pavel Filip, care adaugă că „foarte multe lucruri coincid cu cele scrise în acordul semnat de Blocul ACUM” vara trecută, când s-a aliat cu PSRM.

Pavel Filip a recunoscut că în acord a fost scris expres că, după alegerile prezidențiale din toamnă, lui îi va reveni una dintre primele funcții în stat: ori cea de premier, ori cea de președinte al Parlamentului.

Am pornit discuțiile cu PSRM de la una dintre primele funcții în stat și ulterior, conform unui algoritm, urmează să fie repartizate responsabilitățile. Acum este practic 50 la 50 în Guvern, dacă excludem bașcanul Găgăuziei: cinci fotolii PD și cinci PSRM…

Dar este stabilit în acord că după prezidențiale se vor renegocia într-un mod domeniile de responsabilitate. În plus, este stipulată una dintre primele funcții în stat”, a declarat Pavel Filip în cadrul unei emisiuni de la „TVR Moldova”.

Întrebat unde și-ar dori mai mult să ajungă, în fruntea Guvernului sau la cârma Parlamentului, Pavel Filip a spus că timpul va arăta: „Nu întotdeauna faci ceea ce vrei”.

Amintim că socialiștii și democrații au semnat luni, în mare grabă, un acord de alianță, chiar înainte ca autoritățile să declare stare de urgență în R. Moldova din cauza epidemiei de coronavirus. Cei cinci membri delegați de Partidul Democrat în Guvernul Chicu au depus repede jurământul și au fost investiți în funcții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram