/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Al doilea medic din Moldova, testat pozitiv la coronavirus. Este angajat al Spitalului Republican

missing
22 martie 2020, ora 11:12

Al doilea medic din Republica Moldova a fost testat pozitiv la coronavirus. Este vorba despre un angajat al Spitalului Republican, potrivit protv.md, care face referire la declarațiile directorului Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru. 

„Doctorul era de gardă, când starea pacientei s-a agravat și a fost nevoit să o treacă la respirație dirijată, a intubat-o. După cum descriu cei din China, Coreea, acesta este cel mai riscant moment când poate să se molipsească medicul, atunci când are loc intubarea pacientului”, a spus directorul Spitalului Clinic Republican, pentru sursa citată.

Tot potrivit protv.md, șase medici sunt în carantină.

În rest, autoritățile nu au vorbit despre acest caz, deși presa este mereu îndemnată să citeze surse oficiale.

Azi-dimineață, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a ieșit într-un briefing de presă și a vorbit la general despre starea de sănătate a pacienților și numărul de cazuri pe care le avem în Republica Moldova, informație cunoscută de aseară. Aceasta nu a pomenit despre faptul că un medic este infectat cu COVID-19, deși angajații medicali sunt în prezent cei mai supuși riscului de a contracta virusul.

Redacția noastră a încercat să abordeze alte câteva surse pentru a confirma această informație, dar numărul ofițerului de presă indicat pe pagina web a Spitalului Republican nu este activ. Directorul Spitalului, care ne-a răspuns la telefon, după ce ne-am prezentat, ne-a zis: „Îmi cer scuze, sunt foarte ocupat”, și ne-a închis telefonul.

Reprezentanții serviciului de presă al Ministerului Sănătății nu răspund la apelurile repetate, iar la un alt număr de telefon al serviciul de presă al Spitalului Republican ni s-a spus să trimitem o solicitare în scris prin email.

Zilele trecute am aflat că și un medic de la serviciul de urgență a fost testat pozitiv cu COVID-19. Nici despre acest caz autoritățile nu ne-au informat. Acestea au confirmat abia după ce informația a ajuns în presă pe surse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram