/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ambasadorul UE la Chișinău reacționează la știrile fake, legate de o pretinsă scrisoare a Maiei Sandu către un membru al Comisiei Europene

missing
22 martie 2020, ora 09:57

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, reacționează la știrile fake publicate zilele trecute pe câteva portaluri de știri din Republica Moldova, legate de o pretinsă scrisoare a fostei prim-ministre Maiei Sandu către un membru al Comisiei Europene. Știrile relatau despre faptul că prin acea scrisoare Sandu ar fi cerut autorităților UE să pună embargo pe produsele agricole din Republica Moldova. 

„Am văzut cu dezamăgire că, chiar și în aceste vremuri dificile, se inventează și se răspândeşte dezinformarea. Acesta este cazul ştirilor false despre presupusa scrisoare a fostului premier Maia Sandu către un membru al Comisiei Europene, care ar pune Uniunea Europeană într-o lumină negativă în ochii cetăţenilor Republicii Moldova. Aceasta este o afirmație dezgustătoare, inventată și complet nefondată, iar autorii acesteia și cei care o răspândesc încearcă să discrediteze UE și să aducă incertitudine suplimentară în societate. Uniunea Europeană va continua să ofere sprijin cetăţenilor Republicii Moldova. Relaţiile noastre cu Republica Moldova rămân bazate pe Acordul de Asociere şi Acordul de liber schimb (DCFTA), iar principiul condiţionalităţii stricte continuă să facă parte din cooperarea noastră”, este declarația șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău. 

Potrivit paginii web Mediacritica.md, adminsitra de Centrul pentru Jurnalism Independent, știrile fake despre această scrisoare au fost publicate pe cel puțin patru site-uri de știri de la noi: Democracy.md, Breakingnews.md, Enews.md, Today.md.

Zilele trecute, serviciul de presă al Serviciului de Informații și Securitate ne-a informat printr-un comunicat de presă că a fost blocat accesul la 52 de pretinse site-uri de știri, pentru că acestea răspândeau știri false, detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram