Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, reacționează la știrile fake publicate zilele trecute pe câteva portaluri de știri din Republica Moldova, legate de o pretinsă scrisoare a fostei prim-ministre Maiei Sandu către un membru al Comisiei Europene. Știrile relatau despre faptul că prin acea scrisoare Sandu ar fi cerut autorităților UE să pună embargo pe produsele agricole din Republica Moldova. 

„Am văzut cu dezamăgire că, chiar și în aceste vremuri dificile, se inventează și se răspândeşte dezinformarea. Acesta este cazul ştirilor false despre presupusa scrisoare a fostului premier Maia Sandu către un membru al Comisiei Europene, care ar pune Uniunea Europeană într-o lumină negativă în ochii cetăţenilor Republicii Moldova. Aceasta este o afirmație dezgustătoare, inventată și complet nefondată, iar autorii acesteia și cei care o răspândesc încearcă să discrediteze UE și să aducă incertitudine suplimentară în societate. Uniunea Europeană va continua să ofere sprijin cetăţenilor Republicii Moldova. Relaţiile noastre cu Republica Moldova rămân bazate pe Acordul de Asociere şi Acordul de liber schimb (DCFTA), iar principiul condiţionalităţii stricte continuă să facă parte din cooperarea noastră”, este declarația șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău. 

Potrivit paginii web Mediacritica.md, adminsitra de Centrul pentru Jurnalism Independent, știrile fake despre această scrisoare au fost publicate pe cel puțin patru site-uri de știri de la noi: Democracy.md, Breakingnews.md, Enews.md, Today.md.

Zilele trecute, serviciul de presă al Serviciului de Informații și Securitate ne-a informat printr-un comunicat de presă că a fost blocat accesul la 52 de pretinse site-uri de știri, pentru că acestea răspândeau știri false, detalii AICI.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!