Președintele țării Igor Dodon, cel care acum două zile a anunțat primul că un polițist de frontieră e infectat cu COVID-19, azi spune că autoritățile nu erau obligate să anunțe despre medicul infectat de la Spitalul Republican.

Cât de corect ar fi să dăm profesia tuturor?”, a spus azi șeful satului, arătându-se nemulțumit de faptul că jurnaliștii au insistat azi la autorități să afle informații despre al doilea medic din țară, testat pozitiv la COVID-19.

„Toate cazurile sunt făcute publice”, a mai spus președintele, spunând că presa încearcă să facă panică.

În ieșirile publice pe care le fac de două ori pe zi, autoritățile vorbesc foarte rar despre cazuri concrete de îmbolnăvire. Acestea spun că în așa mod protejează identitatea pacienților. În unele dintre cazuri, cei de sus confirmă informațiile care ajung în presă pe surse. Așa a fost în cazul primului medic infectat cu coronavirus și în cazul primei polițiste de frontieră care a contractat virusul, caz care a fost anunțat acum două zile de către președinte, în vlogg-ul său. Atunci însă pe șeful statului nu l-a deranjat faptul că divulgă profesia pacientului.

Președintele nu a văzut o problemă nici atunci când a divulgat numele primei pacientei infectate cu COVI-19 în Moldova, iar ulterior nu a găsit de cuviință să-și ceară scuze, spunând că există sute de persoane care poartă acest nume în țara noastră și că nu consideră că ar trebui să-și ceară scuze de la toate.

Deși al doilea medic infectat cu COVID-19 a fost unul dintre cei care a interacționat direct cu o pacientă în stare gravă, autoritățile nu au găsit de cuviință să anunțe opinia publică. Doar după ce informația a apărut în presă, reprezentanții Ministerului au emis un comunicat în care ne-au spus că medicii au fost instruiți cum să se protejeze și că aceștia au echipamente de protecție. Cum atunci a fost posibil ca acest medic să se infecteze, autoritățile nu ne explică.

În Republica Moldova azi au fost confirmate alte 14 cazuri de infecții cu coronavirus.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!