/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Ministerul Sănătății, după al doilea caz de infectare cu COVID-19 a unui medic: Personalul medical este instruit cum să se protejeze

missing
22 martie 2020, ora 12:12

După ce presa a scris despre al doilea caz de infectare cu coronavirus în Republica Moldova, reprezentanții Ministerului Sănătății au publicat un comunicat în care menționează despre faptul că personalul medical a fost instruit cum să se protejeze de COVID-19 de către experții ministerului și cei ai Organizației Mondiale a Sănătății. 

De asemenea, reprezentanții instituției spun că medicii și alți angajați ai spitalelor au echipamente de protecție.

„Ministerul împreună cu experții OMS au instruit personalul medical din instituțiile strategice desemnate în tratamentul pacienților cu COVID-19, care se află pe prima linie în luptă cu virusul și continuă să instruiască medicii și asistentele medicale din toate celelalte instituții medicale din țară. La fel, tot personalul medical este asigurat cu echipamente de protecție”, se menționează în comunicat. 

„Situația epidemiologică prin COVID-19 este critică în toate țările din regiune şi starea psiho-emoțională a personalul medical este un element important. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale face apel la instituțiile mass-media de a nu face senzații și de a respecta dreptul la viața privată a personalului medical. De competența şi disponibilitatea lor de a se dedica deplin şi chiar mai mult, vor depinde sute de vieți”, mai spun cei de la minister.

Totodată, reprezentanții Ministerului Sănătății îi îndeamnă pe locuitorii țării respecte regimul de autoizolare, stând acasă, iar atunci când apelează la ajutorul medicilor, să relateze date și informații corecte și veridice.

Angajații ministerului nu spun nimic despre medicul de la Spitalul Republica, diagnosticat cu COVID-19. Recent însă reprezentanții Serviciului de presă al Spitalului Republican ne-au spus la telefon că pot confirma faptul că angajatul medical a fost testat pozitiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram