Încă un medic din Republica Moldova a fost infectat de coronavirus, a anunțat azi ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Demnitara susține că angajatul medical a contractat virusul, după ce a intrat în contact cu o persoană care a ascuns faptul că la rândul ei a contactat cu persoane revenite de peste hotare, din țări unde există focare de COVID-19.

„Cu regret, dat fiind faptul că a fost ascunsă informația cu privire la faptul că persoana a intrat în contact cu o altă persoană revenită dintr-o țară unde sunt înregistrate cazuri de COVID-19 mai avem caz în rândul personalului medical. De aceea fac încă o dată apel către populația Republicii Moldova de a fi responsabili nu doar față de sine și de cei apropiați, dar să manifeste stimă și responsabilitate față de personalul medical”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Acesta este al treilea caz despre care cunoaștem de infectare a medicilor cu COVID-19. Unul dintre cazuri a fost confirmat la o doctoriță de pe ambulanță, iar altul, la un medic de la Spitalul clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!