Mulți dintre noi suntem alarmați de faptul că în perioada de pandemie de coronavirus este foarte greu să găsești în farmacii măști medicinale. Această situație se întâlnește din păcate în cele mai multe dintre țările afectate de COVID-19. Experții Organizații Mondiale a Sănătății (OMS) ne îndeamnă totuși să nu panicăm și ne explică faptul că masca este o măsură de protecție împotriva virusului, dar dacă ești o persoană sănătoasă, trebuie să folosești masca medicinală în doar câteva cazuri, pe care le vom relata mai jos.

Chiar și așa, doar folosirea măștii nu te poate proteja foarte mult de virus. Aceasta este eficientă doar dacă, pe lângă faptul că o folosești, te mai speli și pe mâini frecvent cu apă și săpun și folosești soluții dezinfectate pe bază de alcool. Iată câteva recomandări ale specialiștilor de la OMS, care ne spun cum să folosim corect o mască și cum să o scoate corect, astfel încât să ne protejăm.

Îndemnul este totuși de a nu folosi măștile în exces, ci doar la necesitate, astfel, vei oferi posibilitatea persoanelor care chiar au nevoie de măști să le găsească în farmacii și nu vei polua planeta excesiv.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!