/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/INFOGRAFIC/ Măștile medicinale pe timp de coronavirus: În ce cazuri le folosim? Cum le folosim corect? Recomandările OMS

23 martie 2020, ora 11:57

Mulți dintre noi suntem alarmați de faptul că în perioada de pandemie de coronavirus este foarte greu să găsești în farmacii măști medicinale. Această situație se întâlnește din păcate în cele mai multe dintre țările afectate de COVID-19. Experții Organizații Mondiale a Sănătății (OMS) ne îndeamnă totuși să nu panicăm și ne explică faptul că masca este o măsură de protecție împotriva virusului, dar dacă ești o persoană sănătoasă, trebuie să folosești masca medicinală în doar câteva cazuri, pe care le vom relata mai jos.

Chiar și așa, doar folosirea măștii nu te poate proteja foarte mult de virus. Aceasta este eficientă doar dacă, pe lângă faptul că o folosești, te mai speli și pe mâini frecvent cu apă și săpun și folosești soluții dezinfectate pe bază de alcool. Iată câteva recomandări ale specialiștilor de la OMS, care ne spun cum să folosim corect o mască și cum să o scoate corect, astfel încât să ne protejăm.

Îndemnul este totuși de a nu folosi măștile în exces, ci doar la necesitate, astfel, vei oferi posibilitatea persoanelor care chiar au nevoie de măști să le găsească în farmacii și nu vei polua planeta excesiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram