/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Un medic din Talmaza, în carantină, după ce a consultat o persoană cu COVID-19. Ce spune primarul localității

missing
23 martie 2020, ora 18:27

Un medic din satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă este autoizolat la domiciliu, după ce acum câteva zile a consultat o persoană infectată cu coronavirus. Inițial, femeia care a mers la punctul medical din sat nu ar fi spus medicilor că a revenit recent din Ucraina.

Primarul localității a spus pentru tv8.md că doamna care s-a infectat a fost împreună cu grupul care a mers în pelerinaj la mănăstirea Poceaev din Ucraina.

După ce a revenit din Ucraina a început să se simtă rău, iar peste câteva zile s-a adresat la medic”, a spus Eugeniu Pruteanu.

În total, în satul Talmaza sunt infectate patru persoane, femeia care a fost în pelerinaj, sora ei, și părinții acesteia.

Vorbesc la telefon cu medicul și cu peroanele infectate pentru a fi la curent cu starea lor de sănătate. Am instituit carantină. Am atenționat toți locuitorii să stea în case, iar la magazin sau farmacii să plece doar în cazul în care este o urgență. Printre persoanele infectate nu este niciun copil”, a mai precizat primarul.

La moment, cele patru persoane sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”.

Am reușit să vorbim și cu o locuitoare din satul Talmaza. Aceasta ne-a spus că oamenii nu ar fi la curent cu resticțiile impuse de primar.

„Oamenii în continuare se duc la poștă, se plimbă prin sat. Nu am auzit să ne spună cineva să stăm acasă”.

Eugeniu Pruteanu a mai precizat că au fost procurate dezinfectante, măști și mănuși, iar mâine urmează să fie distribuite.

Sâmbătă, 21 martie, primarul Eugeniu Prutean, a emis o dispoziție prin care a dispus că localitatea a intrat în carantină pentru o perioadă de 40 de zile.

Alexandru Slusari a spus azi că consilierii cu propriile forțe asigură autoizolarea în sat, care are peste șapte mii de locuitori.

„Nimeni de la guvernare de la momentul introducerii stării de urgență nu a venit cu explicații privind delimitarea clară a competențelor autorităților centrale, raionale și locale. Poliția nu asigură regim special de întrare/ieșire în/din sat”, a menționat vicepreședintele Parlamentului.

Spitalul din localitate dispune de un medic de specialitate obsterician-ginicolog, de doi medici de familie, un medic sonograf și 11 surori medicale.

Până acum, trei medici au fost testați pozitiv cu COVID-19. Unul dintre cazuri a fost confirmat la o doctoriță de pe ambulanță, iar altul, la un medic de la Spitalul clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram