/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

ANRE interzice deconectarea consumatorilor de la apă, gaz și energie electrică, dacă nu plătesc facturile la timp

missing
24 martie 2020, ora 16:57

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) interzice furnizorilor să deconecteze consumatorii casnici de la energia electrică, apă, energia termică și gaze naturale, dacă nu vor achita facturile la timp, în perioada stării de urgență instituită de Guvern.

ANRE precizează că serviciile pot fi deconectate doar  în cazuri excepționale, dacă este pusă în pericol viața și sănătatea oamenilor sau prejudicierea proprietății.

Autoritatea mai spune că toți furnizorii au dreptul să emită facturi lunare conform unor calcule estimative, cu condiția că baza de calcul va constitui consumul mediu zilnic înregistrat pe parcursul perioadei calendaristice similare a anului precedent și nu a ultimelor trei facturi cum anunța ieri „Premier Energy”.

La încetarea situației de urgență, furnizorii vor efectua recalculul corespunzător indicilor contoarelor.

În același timp, ANRE recomandă consumatorilor achitarea facturilor prin mijloace electronice disponibile, pentru a nu admite acumularea datoriilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram