Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) interzice furnizorilor să deconecteze consumatorii casnici de la energia electrică, apă, energia termică și gaze naturale, dacă nu vor achita facturile la timp, în perioada stării de urgență instituită de Guvern.

ANRE precizează că serviciile pot fi deconectate doar  în cazuri excepționale, dacă este pusă în pericol viața și sănătatea oamenilor sau prejudicierea proprietății.

Autoritatea mai spune că toți furnizorii au dreptul să emită facturi lunare conform unor calcule estimative, cu condiția că baza de calcul va constitui consumul mediu zilnic înregistrat pe parcursul perioadei calendaristice similare a anului precedent și nu a ultimelor trei facturi cum anunța ieri „Premier Energy”.

La încetarea situației de urgență, furnizorii vor efectua recalculul corespunzător indicilor contoarelor.

În același timp, ANRE recomandă consumatorilor achitarea facturilor prin mijloace electronice disponibile, pentru a nu admite acumularea datoriilor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!