/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Primul deputat care a depus declarația de avere pentru anul trecut. A primit indemnizații de 112 000 lei de la Parlament, suplimentar la salariu

missing
24 martie 2020, ora 12:11

Declarația de venit pentru anul trecut, depusă la finele lunii februarie de deputatul socialist Vasile Bolea, este singura care poate fi accesată pe pagina web a Autorității Naționale de Integritate, deși pe 31 martie este data limită de depunere a declarațiilor de avere și interese personale de către funcționarii publici.

Potrivit documentului, Vasile Bolea a încasat în 2019 un salariu de 178 de mii de lei, iar aproape 112 mii de lei le-a încasat drept indemnizații și compensații neimpozabile de la Parlament.

Precizăm că, pe lângă salariu, aleșii poporului primesc indemnizații pentru transport, cei care nu au locuințe primesc bani pentru chirie și le sunt achitate compensații pentru consiliere și cheltuieli de protocol.

Deputatul socialist a mai primit 5050 euro și peste 132 de mii de lei în baza unor titluri executorii pentru niște datorii, dar nu precizează dacă le-a încasat de la vreun agent economic sau persoană fizică.

Pe de altă parte, Vasile Bolea este dator unei persoane fizice cu numele Valentina Zabunova de la care a împrumutat, în anul 2018, 25 de mii de euro, pe care s-a obligat să-i întoarcă până în anul 2023.

La capitolul bunuri imobile, socialistul a indicat un teren intravilan, cumpărat în 2009, evaluat la 81 de mii de lei, dar și trei apartamente. În unul dintre ele, Vasile Bolea deține doar 1/3 cotă parte, iar altul aparține soției sale, fiind cumpărat în 2013 cu aproape 220 de mii de lei.

În cel de-al treilea apartament, familia Bolea a investit în anul 2018. Imobilul are o suprafață de 56 metri pătrați și a costat 39 589 euro.

Familia Bolea deține și două mașini în valoare totală de 100 de mii de lei și este proprietara unei afaceri, având o companie ce prestează servicii juridice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram