Comitetul Internaţional Olimpic a confirmat, astăzi, printr-un comunicat publicat pe site-ul său oficial, amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, la finalul unor discuţii între preşedintele CIO şi premierul Japoniei, scrie agerpres.ro.

„În circumstanțele actuale şi bazându-ne pe informațiile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, preşedintele CIO şi prim-ministrul Japoniei au concluziona că ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicați în Jocurile Olimpice şi a comunității internaționale”, se arată în comunicat.

„Liderii au ajuns la un acord că Jocurile Olimpice de la Tokyo pot fi un far de speranță în lume în aceste vremuri tulburi, iar flacăra olimpică poate deveni lumina de la capătul tunelului în care se găsește lumea în prezent. Astfel, s-a stabilit ca flacăra olimpică să rămână în Japonia, dar şi ca Jocurile să își păstreze denumire de Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020”, precizează comunicatul.

Guvernul Japoniei a susținut anterior necesitatea ca Jocurile Olimpice să se desfășoare„într-o formă complet”, adică cu spectatori, în condițiile în care exista posibilitatea ca marele eveniment polisportiv să aibă loc pe stadioane goale, din cauza pandemiei.

Luni, Shinzo Abe a subliniat imposibilitatea ca întrecerile olimpice sa aibă loc în situația actuală, iar la primele ore ale zilei de marți s-a anunțat că tema va fi analizată de șeful guvernului nipon cu președintele CIO.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!