/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Și România mobilizează armata. Va fi emisă o Ordonanță militară până la finele zilei

missing
24 martie 2020, ora 14:24

Și România își mobilizează armata pentru a lupta cu răspândirea coronavirusului. Președintele român Klaus Iohannis a anunțat că va fi emisă o Ordonanță militară până la finele zilei.

„Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie”, a spus Iohannis, potrivit agerpres.ro.

Președintele României a anunțat și despre alte noi măsuri restrictive care vor fi instituite în țară pentru prevenirea răspândirii virusului: „Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români, în sensul că ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie, după principiul stăm acasă”, a spus Klaus Iohannis.

Oamenii vor putea merge în continuare la serviciu şi să-şi facă cumpărăturile necesare. Dar vor fi restricții pentru persoanele care au vârsta de peste 65 de ani.

În România sunt deja opt decese de coronavirus și peste cinci sute de cazuri de infectare confirmate.

Ieri, premierul Ion Chicu a anunțat că și Armata Națională a Republicii Moldova va fi mobilizată pentru a ajuta la combaterea răspândirii coronavirusului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram