Și România își mobilizează armata pentru a lupta cu răspândirea coronavirusului. Președintele român Klaus Iohannis a anunțat că va fi emisă o Ordonanță militară până la finele zilei.

„Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie”, a spus Iohannis, potrivit agerpres.ro.

Președintele României a anunțat și despre alte noi măsuri restrictive care vor fi instituite în țară pentru prevenirea răspândirii virusului: „Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români, în sensul că ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie, după principiul stăm acasă”, a spus Klaus Iohannis.

Oamenii vor putea merge în continuare la serviciu şi să-şi facă cumpărăturile necesare. Dar vor fi restricții pentru persoanele care au vârsta de peste 65 de ani.

În România sunt deja opt decese de coronavirus și peste cinci sute de cazuri de infectare confirmate.

Ieri, premierul Ion Chicu a anunțat că și Armata Națională a Republicii Moldova va fi mobilizată pentru a ajuta la combaterea răspândirii coronavirusului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!