/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ În Moldova sunt patru scenarii de evoluție a pandemiei de coronavirus. Ce prevede cel mai grav și cel mai ușor dintre scenarii

24 martie 2020, ora 10:32

În Republica Moldova există patru scenarii de evoluție a pandemiei de coronavirus. „Deocamdată nimeni nu poate spune ce scenariu va urma”, susține Adrian Belîi, profesor universitar, medic la Institutul de Medicină Urgentă. 

„Scenariile presupun o gravitate de la unu la patru. Spre exemplu, scenariul patru, când numărul de pacienți depășește capacitățile de acordare a asistenței medicale, când sunt antrenate toate resursele statului și a sistemului medical și situația este la punctul de a pierde un control. Este cel mai grav scenariu posibil, foarte apropiat de cel din Italia, spre exemplu”, a spus Adrian Belîi la emisiunea „Cutia Neagră” de la tv8.

Adrian Belîi, medic, profesor universitar

„În plan invers, către unu, deja când epidemia nu a intrat în faza ei de răspândire acută și cazurile nu generează situații grave în masă și atunci este localizat pacientul și tratat în focar”, a explicat medicul.

„În funcție de scenariul care va urma, vom califica gravitatea situației”, susține Adrian Belîi.

În Republica Moldova au fost confirmate până în prezent 109 cazuri de infecție cu coronavirus. Țara noastră se află în stare de urgență până la mijlocul lunii mai.

Dacă nu ați reușit să vizionați emisiunea aseară, puteți privi înregistrarea aici:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram