/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Elveția donează măști de protecție, mănuși și dezinfectanți centrelor medicale din R. Moldova

missing
25 martie 2020, ora 18:16

68 de centre de sănătate și 211 oficii ale medicilor de familie din diferite raioane ale republicii vor primi măști de protecție, mănuși și dezinfectanți – produse atât de necesare în lupta cu infecția de coronavirus și de care duc lipsă instituțiile medicale. Bunurile au fost donate de Elveția în cadrul proiectului „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, pentru a proteja cadrele medicale de noul virus COVID-19.

Lotul donat de Elveția include 63 700 de măști medicale de unică folosință 54 600 de perechi de mănuși nitril și 760 de litri de dezinfectant pentru mâini și suprafețe.

Instituțiile medicale unde vor ajunge bunurile sunt din raioanele: Fălești, Ungheni, Ștefan Vodă, Cahul, Orhei, Criuleni, Taraclia, Vulcănești, Edineț și Briceni.

Biroul de cooperare al Elveției face apel către managerii de instituții medicale primare să acorde o atenție sporită nevoii de informare a pacienților cu boli netransmisibile pentru identificarea timpurie a apariției semnelor infectării cu noul virus și acordarea la timp a ajutorului medical necesar.

Elveția este cel mai mare donator bilateral de granturi în sectorul de sănătate al Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram