/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Socialiștii sunt gata să renunțe la subvențiile care revin partidului din bugetul de stat. Solicitarea făcută către Comisia pentru Situații de Urgență

25 martie 2020, ora 13:10

Reprezentanții Partidului Socialiștilor cer Comisiei guvernamentale pentru Situații de Urgență să aprobe o decizie pentru ca banii ce revin partidelor politice, alocați anterior de Comisia Electorală Centrală pentru anul 2020, să fie direcționați în fondul creat pentru lupta cu epidemia de coronavirus. 

„PSRM vine cu solicitarea către Comisia pentru Situații Excepționale de a examina posibilitatea privind instituirea unei derogări pe perioada stării de urgență. Acest lucru ar permite utilizarea alocațiilor de la bugetul de stat pentru donarea alocațiilor în fondul combaterii răspândirii epidemiei virusului COVID-19”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Anterior, și Renato Usatîi a îndeamnat toate partidele politice să doneze subvențiile de la stat, în sumă de 38 milioane de lei, pentru a fi cumpărate mai multe lucruri necesare, printre care și aparate de ventilație artificilă.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit anterior cuantumul lunar al subvențiilor de la bugetul de stat pentru anul 2020 destinate partidelor politice, conform performanțelor obținute la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 și alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016.

Potrivit hotărârii CEC-ului, Partidul Socialiștilor urmează să primească pe parcursul anului curent, peste 12 milioane de lei din bugetul de stat, fiind urmat de Partidul Democrat care ar urma să ridice subvenții de peste 7 milioane de lei.

Pentru Partidul Acțiune și Solidaritate au fost calculate subvenții de 6,6 milioane de lei, Platforma Demnitate și Adevăr – 4,3 milioane de lei, Partidul Șor – 2,8 milioane de lei, iar Partidul Nostru – 1,3 milioane de lei.

Potrivit aceleiași decizii a CEC-ului, Partidul Liberal Democrat ar urma să primească din bugetul de stat peste 800 de mii de lei, iar Partidul Liberal și Partidul Comuniltilor – câte 700 de mii de lei. Restul partidelor au subvenții mai mici.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram