/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Specialiștii britanici trag un semnal de alarmă! Epidemia de coronavirus ar putea dura în Marea Britanie până primăvara viitoare

25 martie 2020, ora 13:55

Epidemia de coronavirus ar putea dura în Marea Britanie până primavara viitoare, atunci când în jur de 80% dintre britanici ar urma să fie infectați, iar 7,9 milioane să fie spitalizați. Avertizarea vine din partea reprezentanților National Health Service (sistemul de asistență medicală de stat) al Marii Britanii.

Scenariul care s-a vrut a fi unul secret, pentru a nu semăna panică în rândul populației, este cel mai sumbru din cele  ale specialiștilor britanici, cifrele prognozate însemnând că patru din cinci locuitori ai Marii Britanii ar urma să contracteze virusul.

Afectat de Covid – 19 va fi inclusiv personalul medical, polițiștii, pompierii și transportatorii.

„Cred că virusul se va retrage vara, spre sfârșitul lunii iunie, însă va reveni în noiembrie, așa cum se întâmplă și în cazul gripei sezoniere. De altfel, cred că coronavirusul nu va dispărea, dar își va pierde din agresivitate o dată cu creșterea imunității oamenilor”, a spus Paul Hunter, profesor în medicină la Universitatea East Anglia.

Potrivit lui Chris Whitty, consilier pe probleme medicale la Guvern, numărul îmbolnăvirilor va crește rapid în următoarele două săptămâni, peak-ul fiind înregistrat la sfârșitul lunii mai – mijlocul lunii iunie

„După ce va fi înregistrat peak-ul îmbolnăvirilor, numărul cazurilor de infecție și cel al deceselor se așteaptă să scadă, până va ajunge aproape de nivelul zero. Există îngrijorarea că virusul ar putea să reapară toamna sau în lunile de iarnă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram