Termenul de maxim 180 de zile în care automobilele înmatriculate peste hotare pot să se afle pe teritoriul Republicii Moldova  a fost anulat în perioada stării de urgență. Acesta va fi calculat din ziua în care va încetini regimul de stare de urgență. O decizie în acest sens a fost luată ieri de către membrii Comisiei pentru Situații de Urgență de nivel central. 

Potrivit legii, dreptul de aflare pe teritoriul țârii noastre pe un termen mai mare de 180 de zile îl au doar autovehiculele introduse de către persoanele fizice domiciliate în străinătate și care dețin permis de conducere în țara în care își au domiciliul, cu condiția achitării vinietei de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul țârii noastre.

Starea de urgență în Republica Moldova este până pe data de 15 mai, însă autoritățile pot micșora sau mări acest termen, în funcție de cum va evolua situația privind infecțiile cu coronavirus.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!