/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Termenul de 180 de zile în care automobilele înmatriculate peste hotare pot să se afle în țară a fost anulat în perioada stării de urgență

missing
25 martie 2020, ora 11:15

Termenul de maxim 180 de zile în care automobilele înmatriculate peste hotare pot să se afle pe teritoriul Republicii Moldova  a fost anulat în perioada stării de urgență. Acesta va fi calculat din ziua în care va încetini regimul de stare de urgență. O decizie în acest sens a fost luată ieri de către membrii Comisiei pentru Situații de Urgență de nivel central. 

Potrivit legii, dreptul de aflare pe teritoriul țârii noastre pe un termen mai mare de 180 de zile îl au doar autovehiculele introduse de către persoanele fizice domiciliate în străinătate și care dețin permis de conducere în țara în care își au domiciliul, cu condiția achitării vinietei de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul țârii noastre.

Starea de urgență în Republica Moldova este până pe data de 15 mai, însă autoritățile pot micșora sau mări acest termen, în funcție de cum va evolua situația privind infecțiile cu coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram