De astăzi, deplasarea cu transportul public în municipiile Chișinău și Bălți este gratuită. Asta chiar dacă pierderile zilnice a regiilor vor fi de 1,7 milioane de lei. Decizia a fost luată pentru a proteja pasagerii și angajații, după ce un taxator a fost confirmat pozitiv la noul coronavirus. Alți 200 de lucrători, care au interacționat cu bolnavul, au fost trimiși în carantină. Călătorii însă nu au cum să fie identificați.

Taxatorul, un tânăr de 21 de ani, ar fi intrat în contact cu o rudă care s-a întors recent dintr-o țară de risc.

FELICIA RUSU, PURTĂTOARE DE CUVÂNT RTEC:

„Ultima data acesta a ieșit la serviciu luni, a lucrat până la orele 18:00, după care a avut seara simptome. Actualmente, se află la Spitalul Toma Ciorbă”.

În prezent, 200 de angajați ai parcului de troleibuze, cu care tânărul a intrat în contact, au fost identificați și autoizolați la domiciliu. Iar abia de azi autoritățile au decis ca transportul public să circule fără taxatori.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8:

„Dacă pana acum trebuia să scoateți trei lei din buzunar pentru o călătorie cu autobuzul, atunci de astăzi puteți călători gratuit. Principalul e sa nu uitați sa purtați o masca, mănuși și sa va dezinfectati mâinile la intrare”.

„Demult trebuia de făcut așa. Să nu umble taxatorul să strângă de la toți. Mai puțin să contacteze cu lumea”.

„Pentru noi, călătorii, e normal. O economie în plus”.

Potrivit primarului general, pierderile zilnice ale Regiei Transport Electric vor fi de 1,7 milioane de lei. Ca să acopere aceste goluri financiare, municipalitatea se va adresa Comisiei pentru Situații Excepționale.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!