Deputații din grupul „Pro Moldova” propun plafonarea salariilor demnitarilor publici la 6900 de lei, până la finele acestui an, pentru a fi economisiți bani în bugetul de stat, care ar putea fi redirecționați ulterior către domeniul sănătății, în contextul luptei cu coronavirusul.

„Această măsură va da economii țării până la o sută de milioane de lei”, a pus Andrian Candu, liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”.

De asemenea, deputații din acest grup propun ca cele circa 38 de milioane de lei, prevăzute în bugetul anului 2020 pentru partidele politice, să fie direcționate pentru majorarea salariilor medicilor.

Deputata Eleonora Graur a propus ca statul să le ofere câte un ajutor în mărime de 2770 de lei angajaților care nu activează în această perioadă.

Parlamentarul Vladimir Cebotari a propus ca agenții economici care și-au sistat activitatea din cauza stării de urgență și au rămas fără lichidități să fie scutiți de achitarea plăților la impozitul pe venit în anul 2020.

Acestea și alte propuneri ale deputaților se regăsesc într-un proiect de lege, care urmează a fi înregistrat la Secretariatul Parlamentului. Detalii, urmăriți în conferința de presă susținută azi de parlamentarii sus-menționați.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!