/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Autoritățile se așteaptă la mii de cazuri de COVID-19 în R. Moldova. Ion Chicu: „Dacă continuăm să fim iresponsabili, vom muri mulți”

missing
26 martie 2020, ora 20:23

Autoritățile prognozează o creștere a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus  în următoarele două săptămâni în R. Moldova. Potrivit premierului, dacă se menține ritmul înregistrat până astăzi, pe 10 aprilie am putea avea peste 2000 de cazuri de boală.

Dinamica și evoluția arată că acest lucru este foarte probabil. Acest număr va pune la grea încercare sistemul medical din R. Moldova. Am văzut că sisteme medicale din Italia, Franța, Spania nu fac față acestor provocări majore. Evident că și sistemul nostru nu va reuși să facă față la un volum atât de mare de adresări… Dacă continuăm să fim iresponsabili, vom muri mulți”, a declarat în această seară Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Prim-ministrul a spus că spitalele din R. Moldova au în prezent aproape 4000 de locuri pregătite pentru a interna bolnavi, dacă infecția se va răspândi, dar se caută deja soluții pentru a mări capacitățile.

Putem să avem un număr mai mare de cazuri confirmate. Deja am rugat colegii să pregătească spații alternative pentru pacienți, inclusiv hoteluri, săli, dar trebuie să înțelegem că acestea vor fi spitale improvizate, fără asistența medicală necesară. Nu poți peste noapte să faci față și deficitului de medici”, a adăugat Ion Chicu.

Precizăm că astăzi au fost confirmate 28 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, cifra bolnavilor în R. Moldova a ajuns la 177.

De la începutul epidemiei, în R. MOldova a fost înregistrat un deces din cauza infecției COVID-19, iar două persoane au fost declarate tratate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram