/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Câți bani au donat deputații și alți angajați ai Parlamentului pentru medicii care luptă cu epidemia

26 martie 2020, ora 17:07

Angajații Parlamentului au donat bani pentru a susține medicii în lupta pentru combaterea coronavirusului. În contul special deschis de Ministerul Finanțelor au fost transferate 684 de mii de lei. Donații au făcut atât deputații, cât și angajații din cadrul cabinetelor legislatorilor, comisiilor parlamentare și din cadrul Secretariatului Parlamentului. Banii vor ajunge la Spitalul Clinic de Boli infecțioase „Toma Ciorbă” și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, care sunt cele mai solicitate în această perioadă.

„Conștientizăm cât de important este ca lucrătorilor medicali să le fie create condiții adecvate de lucru și de protecție, iar pacienții să aibă un tratament corespunzător. Mulțumesc colegilor deputați și angajaților Secretariatului Parlamentului pentru că au decis să contribuie, dând dovadă de compasiune și unitate. Îndemn și pe această cale să rămânem în continuare responsabili pentru sănătatea proprie și a celor din jur, să respectăm normele recomandate de medici și condițiile impuse de autorități, în această situație dificilă”, a spus președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, citată într-un comunicat de presă.

Autoritatea anunță și sumele care s-au adunat de la toate fracțiunile parlamentare și de la ceilalți angajați ai Legislativului:

  • Secretariatul Parlamentului – 106,864 mii lei;
  • Fracțiunea PSRM – 528,973 mii lei;
  • Fracțiunea PDM – 15,360 mii lei;
  • Fracțiunea Platforma DA – 6,298 mii lei;
  • Fracțiunea Partidul ȘOR – 4,101 mii lei;
  • Fracțiunea PAS – 8,179 mii lei
  • Deputatul independent Alexandru Oleinic – 14,519 mii lei

Suplimentar la donațiile bănești, Secretariatul Parlamentului a oferit mai multe mașini care sunt folosite pentru transportarea lucrătorilor medicali din suburbiile capitalei la serviciu. De asemenea, Parlamentul și-a asumat aprovizionarea unor instituții medicale cu apă potabilă suplimentară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram