/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Președinția își reduce bugetul de peste 35 de milioane de lei. Dodon cere și altor instituții de stat să facă același lucru

26 martie 2020, ora 13:22

Președinția își reduce din bugetul pentru anul acesta. Șeful statului Igor Dodon susține că vor fi tăiate 3,5 milioane din cele 35 de milioane de lei planificate pentru întreținerea clădirii instituției, deplasări și alte cheltuieli. Banii urmează a fi direcționați pentru lupta cu coronavirusul de tip nou.

„A fost finalizat un prim plan de reducere a cheltuielilor cu 3,5 milioane de lei. Este vorba despre sistarea achizițiilor care nu sunt absolut necesare, reducerea bugetului pentru deplasări și a primelor pentru personal, precum și tăiate alte costuri”, a subliniat Dodon.

Președintele le-a cerut și altor instituții ale statului să își revadă bugetele și să vină cu propuneri de diminuare a acestora.

„Astfel încât să putem direcționa o cât mai mare parte a resurselor financiare către lichidarea consecințelor crizei respective. Solicit tuturor instituțiilor statului să manifeste responsabilitate și să trateze cu maximă seriozitate această solicitare de reducere a cheltuielilor”, a subliniat Igor Dodon.

„Campania de combatere a epidemiei poate fi îndelungată, obositoare și foarte cheltuitoare pentru stat, din care motiv trebuie să fim responsabili și economi la maximum. Principalele forțe și resurse să le orientăm spre sistemul medical”, a mai spsu șeful statului.

Amintim că Președinției i-a fost alocat pentru acesta un buget de 35,3 milioane de lei, cu 2,3 milioane de lei mai mult față de cel din 2019.

Nemulțumiți de creșterea cheltuielilor pentru Președinție au fost deputații din fostul Bloc ACUM, care au cerut în decembrie anul trecut înjumătățirea acestora.  Dodon a declarat atunci câ acest lucru e imposibil, deoarece costă mult întreținerea clădirii renovate a Președinției.

„Este vorba despre trecerea în sediul nou și cheltuieli suplimentare pentru întreținerea clădirii care anterior nu erau sau erau pentru alte instituții. La întreținerea angajaților sau președintelui creșteri nu avem”, a motivat Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram