/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cele mai bogate țări ale lumii sunt și cele mai afectate de COVID-19, în timp ce țările din lumea a III-a au doar câteva cazuri confirmate

27 martie 2020, ora 11:53

Datele statistice oficiale arată că cele mai bogate țări ale lumii au cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus confirmate. În vârful piramidei sunt Statele Unite ale Americii, care, conform ultimelor informații, au depășit și China, și Italia la numărul de cazuri oficial confirmate. În același timp, Italia este „lider”, în sensul negativ al cuvântului, în privința cazurilor fatale; aici au decedat deja peste opt mii de oameni. 

La coada așa-zisului clasament stau țările din „lumea a treia”, care raportează câteva cazuri sporadice de infecție. Câteva dintre explicații ar fi că în țările bogate este dezvoltat la nivel înalt turismul și fluxul de călători este mult mai mare, comparativ cu țările cu un nivel de dezvoltare joasă. Pe de altă parte, în țările cu un nivel înalt de dezvoltare numărul testelor care se fac pentru depistarea coronavirusului este cu mult mai mare decât în țările sărace, care au sisteme de sănătate puse la pământ și nu-și pot permite efectuarea unui număr mare de teste.

În lume s-a îmbolnăvit deja peste jumătate de milion de oameni, din luna decembrie a anului trecut și până în prezent, de noul coronavirus. Circa 16% dintre toți pacienții confirmați pozitiv au decedat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram