/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Mai multe asociații de business anunță că se confruntă cu probleme majore din cauza pandemiei

missing
27 martie 2020, ora 10:12

Mediul de afaceri se confruntă cu probleme majore cauzate de epidemia de coronavirus. Mai multe asociații de business au solicitat Ministerului Economiei să intervină pe un spectru larg de subiecte. 

Printre acestea se numără: situația de șomaj tehnic, monitorizarea prețurilor, asigurarea lichidităților intreprinderilor, asigurarea importului de materie primă, funcționalitatea unor entități de importanță vitală și de prestare a serviciilor publice.

Ministerul Economiei anunță că se pregătește un set de măsuri anti-criză ce are drept scop diminuarea impactul negativ al pandemiei asupra economiei naționale. Ministrul Economiei, Serghei Railean, spune că în acest sens deja se poartă discuții cu donatorii externi. 

„Deja am început discuțiile cu donatorii și partenerii externi pentru a vedea oportunitățile de acoperire financiară atât în limita pachetului de asistență pentru țară sau a unor fonduri regionale și internaționale dedicate luptei cu pandemia și recesiunea economică”, a spus ministrul economiei în cadrul unei întrevederi cu mediul de afaceri.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram