Mediul de afaceri se confruntă cu probleme majore cauzate de epidemia de coronavirus. Mai multe asociații de business au solicitat Ministerului Economiei să intervină pe un spectru larg de subiecte. 

Printre acestea se numără: situația de șomaj tehnic, monitorizarea prețurilor, asigurarea lichidităților intreprinderilor, asigurarea importului de materie primă, funcționalitatea unor entități de importanță vitală și de prestare a serviciilor publice.

Ministerul Economiei anunță că se pregătește un set de măsuri anti-criză ce are drept scop diminuarea impactul negativ al pandemiei asupra economiei naționale. Ministrul Economiei, Serghei Railean, spune că în acest sens deja se poartă discuții cu donatorii externi. 

„Deja am început discuțiile cu donatorii și partenerii externi pentru a vedea oportunitățile de acoperire financiară atât în limita pachetului de asistență pentru țară sau a unor fonduri regionale și internaționale dedicate luptei cu pandemia și recesiunea economică”, a spus ministrul economiei în cadrul unei întrevederi cu mediul de afaceri.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!