Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate Galina Sajin a transmis o scrisoare prim-ministrului Italiei Giuseppe Conte și ambasadoarei Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti. Parlamentara cere ca moldovenii aflați în Italia să fie ajutați de către autoritățile străine.

„Am solicitat reprezentanților guvernului să ajute moldovenii care se află pe teritoriul Italiei prin următoarele măsuri:
– prelungirea termenului de ședere a moldovenilor pentru ca aceștia să nu riște vreo sancțiune, inclusiv sancțiunea interdicției de intrare în spațiul Schengen;
– includerea cetățenilor moldoveni în schema de protecție privind interzicerea evacuării forțate pentru neplata chiriei;
– asigurarea accesului neristricționat la serviciile de asistență medicală a cetățenilor care nu au un statut de reședință oficial, inclusiv a cetățenilor Republicii Moldova;
– oferirea asistenței sociale și ajutorului social cetățenilor moldoveni care au rămas fără loc de muncă și sursă de venit”, a scris Sajin pe pagina sa de Facbook.

Deputata a precizat că v-a solicita ajutor și altor state în care se află cetățeni ai R. Moldovei.

În Italia la 80 589 de persoane le-a fost confimat noul virus COVID-19, iar 8,215 au decedat din cauza acestei infecții.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!