De când au intrat în vigoare noile prevederi legale care permit sancționarea persoanelor fizice și agenților economici care nu respectă carantina, oamenii legii au întocmit 1040 de procese-verbale. Cifra a fost anunțată de ministrul de Interne, Pavel Voicu în cadrul unei întrevederi cu șeful statului Igor Dodon.

Ministrul Afacerilor Interne nu a precizat care este suma amenzilor aplicate, dar a spus că au fost sancționate atât persoane fizice, cât și agenți economici. Au fost înregistrate 10 cazuri de încălcare a regimului de carantină, când persoane revenite din străinătate nu au stat autoizolate la domiciliu timp de 14 zile, lucru care este obligatoriu.

„De regulă, este vorba despre persoane care au încălcat regimul de carantină, localurile de alimentație publică care își continuă activitatea în pofida interdicției stricte, transportul de pasageri în care numărul de persoane în interiorul unității este mai mare decât cel admis”, a scris Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Președintele i-a atenționat pe toți cei care nu au respectat restricțiile că, în cazul în care aceste încălcări vor provoca infectarea oamenilor cu coronavirus, pe numele lor vor fi deschise dosare penale. Iar în caz de deces al persoanei infectate, pedeapsa ar putea constitui până la 7 ani de închisoare.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a comunicat că efectivul departamentelor din cadrul MAI face față, deocamdată, situației privind necesitatea de a patrula străzile, parcurile și alte locuri publice din toate localitățile.

„Însă colaboratorii Poliției lucrează la limita posibilităților, întrucât trebuie să îndeplinească și funcția de prevenire a infracțiunilor și de identificare a celor care le săvârșesc”, a adăugat Dodon.

Precizăm că persoanele fizice care nu respectă restricțiile impuse de autorități în perioada stării de urgență primesc amenzi de peste 22 de mii de lei. De exemplu, pe 26 martie, cinci persoane din Nisporeni au fost amendate pentru că au încins grătarul lângă un bloc de locuit din Nisporeni.

Cinci persoane, care făceau frigărui în curtea unui bloc de locuit, amendate cu câte 22 de mii de lei pentru încălcarea regimului de carantină

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!