Dintre cele 32 de persoane care au avut astăzi probe pozitive la infecția de coronavirus, 14 sunt lucrători medicali, anunță Ministerul Sănătății. Astfel, cifra celor infectați din rândul personalului din sistemul de sănătate se ridică la 50.

Dintre cazurile confirmate astăzi de COVID-19, patru pesoane suna angajate la un laborator privat, precizează autoritatea.

Totodată, Ministerul Sănătății anunță că unul dintre asistenții medicali diagnosticați anterior cu noul coronavirus a fost tratat și urmează să fie externat.

Ieri, Ministerul Sănătății a confirmat 36 de cazuri de infectare a lucrătorilor medicali cu noul coronavirus. Printre bolnavi erau 9 medici, 19 felceri și asistente medicale, 7 infirmiere și un șofer de ambulanță.

Un medic care lucra la Serviciul de Urgență a murit pe 27 martie, find răpus de COVID-19. Femeia a fost cel mai longeviv angajat în Serviciul de Urgență, unde a lucrat începând cu anul 1985. Acesta activa la PAMU Cricova din cadrul SAMU Râşcani.

Numărul total al lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 în R. Moldova și informații noi despre primul medic ucis de virus

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!