/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Un funcționar public din Sângerei, luat la ochi de ANI! A deţinut simultan două funcţii incompatibile

missing
28 martie 2020, ora 08:15

Un funcționar public din raionul Sângerei a fost luat la ochi de Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Timp de aproape cinci ani (august 2015 – noiembrie 2019), acesta a încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

Funcționarul public a exercitarea concomitent, contrar legii, două funcții. Una în calitatea de funcționar public și alta o „activitate remunerată în cadrul Consiliului local”.

„ANI va sesiza organul abilitat, în termen de 15 zile din momentul în care actul de constatare va rămâne definitiv, în vederea încetării raporturilor de muncă cu subiectul declarării”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții ANI.

Funcționarul public a fost decăzut de dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de trei ani.

După încetarea mandatului, acesta va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram