Un funcționar public din raionul Sângerei a fost luat la ochi de Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Timp de aproape cinci ani (august 2015 – noiembrie 2019), acesta a încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

Funcționarul public a exercitarea concomitent, contrar legii, două funcții. Una în calitatea de funcționar public și alta o „activitate remunerată în cadrul Consiliului local”.

„ANI va sesiza organul abilitat, în termen de 15 zile din momentul în care actul de constatare va rămâne definitiv, în vederea încetării raporturilor de muncă cu subiectul declarării”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții ANI.

Funcționarul public a fost decăzut de dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de trei ani.

După încetarea mandatului, acesta va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!