/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Deputatul Slusari a verificat prețurile la legumele din marketuri: „Națiunea suferă în urma crizei, iar cineva câştigă supravenituri”

29 martie 2020, ora 07:30

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a vizitat mai multe marketuri din Chișinău pentru a stabili care sunt prețurile afișate de comercianți la  vânzarea celor mai importante produse agroalimentare.

Deputatul anunță care sunt prețurile astăzi la principalele legume care intră în „setul pentru borș” și face o comparație cu prețul de import al produselor sau cel de vânzare angro.

1. Cartofi
-prețuri angro de import după vămuire – 5,5-6 lei/ kg;
-prețuri la supermarketuri – 12-14 lei/kg.

2. Ceapă de calitate superioară
-prețul angro de la furnizori – 4,5-5 lei;
-prețuri la supermarketuri – 18-20 lei/kg;

3. Varza, roada veche
-prețul angro de la furnizori – 3,5-4 lei/kg;
-prețul la supermarketuri – 7-8 lei/kg;

4. Morcov
-intermediarii cer deja de la furnizori micșorarea prețurilor
până la 2-3 lei/kg;
-prețuri la supermarketuri – 7-8 lei/kg.

„O națiune întreagă suferă în urma crizei pandemice și social-economice, iar cineva câştigă supravenituri de la vânzarea celor mai importante produse agroalimentare… Cerem insistent, repetat, plafonarea adaosului comercial la legumele din setul de borș până la 15%!”, a comentat deputatul Alexandru Slusari.

Recent, fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr a trimis o solicitare premierului Ion Chicu și Comisiei pentru Situații Excepționale în care a cerut să fie plafonate prețurile la legume, în perioada stării de urgență  instituite din cauza epidemiei de coronavirus.

Deputații au propus ca agenții economici să fie obligați să pună un adaos comercial de maximum 15% la legumele din „setul de borș”: cartof, morcov, ceapă, varză și sfeclă roșie.

/DOC/ PPDA cere plafonarea prețurilor la legume în perioada stării de urgență

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram