Începând cu săptămâna viitoare, vor fi activate și alte spitale regionale, unde urmează să fie tratate persoane infectate cu coronavirus. Despre acest lucru a anunțat minista Sănătății, într-un briefing din această dimineață. Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu este necesar din cauza numărului în creștere de bolnavi.

„Vom activa, de asemenea, și spitalele municipale pentru adulți și copii, deoarece numărul celor infectați e impunător mai ales la Chișinău”, a subliniat Dumbrăveanu.

Ministra a mai spus că spitalele din Bălți și Căușeni, activate de câteva zile, au început deja să primească pacienți. Deocamdată, aceștia sunt doar suspecți, niciunul dintre cazuri fiind confirmate.

Viorica Dumbrăveanu a mai menționat Serviciul de Asistență Medicală Prespitalicească lucrează în acest zile la capacitate maximă, având extrem de multe solicitări.

În prezent, în Moldova sunt confirmate 231 de cazuri de infecție cu Covid – 19. 126 dintre bolnavi sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, la Spitalul Clinic Republican sunt tratate 15 persoane: 13 dintre care în stare gravă și două în stare medie.

Totodată, la Spitalul Ministerului Sănătății au fost activate cele două clinici, unde sunt internate 41 de persoane în stare satisfăcătoare. Iar la Spitalul Boli Contagioase pentru copii sunt 14 copii și cinci adulți în stare de gravitate medie și satisfăcătoare.

În regiunea separatistă Transnistria sunt confirmate 10 cazuri de infecție cu coronavirus. O parte dintre bolnavi se tratează la Chișinău.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!