/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Un spital de campanie va fi improvizat până miercuri la „Moldexpo”. Aici vor fi triați bolnavii de Covid - 19

29 martie 2020, ora 18:30

Numărul tot mai mare de persoane infectate cu coronavirusul de tip nou pune în gardă autoritățile, care încearcă să găsească soluții pentru a diagnostica și oferi tratament fiecărui bolnav. Astfel, Guvernul a decis azi ca până miercuri Centrul Expozițional „Moldexpo” să devină un centru de triere a bolnavilor de Covid – 19.

„Specialiștii au evaluat situația, până miercuri vor fi 700 de paturi. Sunt capacități de a asigura intimitatea, elemnete care separă pacienții, există sistem de ventilație , spațiul permite de a amplasa un „spital de câmp”, dar care va fi sub acoperiș”, a spus Ion Chicu după ședința Centrului Unic de comandă.

„Dacă dinamica îmbolnăvirilor va continua să fie aceeași, atunci acest spațiu ne va folosi de săptămâna viitoare”, a adăugat premierul.

Anterior, Ala Tocarciuc, expert internațional în sistemul de sănătate publică, a declarat într-un interviu că unitățile de terapie intensivă ar trebui amplasate în spații mari și înalte, cum ar fi cele de la Moldexpo

În prezent, șase instituții medicale din țară sunt activate pentru tratarea pacienților cu coronavirus. Azi dimineață, ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu spunea că săptămâna viitoare vor fi activate și alte spitale raionale, dar și municipale pentru copii și adulți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram