După ce instituțiile bancare au anunțat că vor reeșalona toate plățile la creditele oferite persoanelor fizice, pe toată perioada stării de urgență instituită de autorități în legătură cu epidemia de coronavirus, același lucru urmează să-l facă și companiile de microfinanțare care activează în R. Moldova și care acoperă de fapt circa 80% din creditele oferite cetățenilor.

Șeful statului a anunțat în această dimineață că toate companiile de microfinanțare sunt obligate să reeșaloneze plățile la credite, dar nu vor face acest lucru automat.

Persoanele trebuie să se adreseze la aceste companii și să ceară reeșalonarea. Mecanismul este deja funcțional și poate fi pus în aplicație la solicitarea dvs”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, președintele a anunțat că Banca Națională a Moldovei a decis mecanismul pentru băncile comerciale, cum să facă reeșalonarea creditelor pentru persoanele juridice și acesta la fel poate fi deja aplicat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!