/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Atenție! În următoarele nopți temperatura aerului va scădea până la -6 grade și sunt posibile înghețuri

missing
30 martie 2020, ora 13:26

În următoarele nopți temperatura aerului va coborî până la minima de -6 grade Celsius și sunt posibile înghețuri, ne atenționează Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS). Specialiștii de la SHS au emis atenționarea de Cod galben de înghețuri.

Codul galben a fost emis azi, dar va intra în vigoare mâine și va fi valabil până pe 2 aprilie, inclusiv.

„În orele nocturne și ale dimineții pe 31.03 izolat în jumătatea de nord a țării se prevăd înghețuri la suprafața solului și în aer cu intensitatea de -1..-3°С, iar în intervalul 1-2.04 pe arii extinse cu intensitatea cuprinse de -1..-6°С”, se menționează în mesajul publicat de SHS.

În acest context, meteorologii atenționează că este posibilă vătămarea butonilor florali, florilor şi a rodului la culturile pomicole, a mugurilor desfăcuţi şi inflorescenţelor la viţa de vie etc.

Agricultorilor li se recomandă utilizarea metodei fumigaţiei, care diminuează scăderea temperaturii în stratul de aer de la suprafaţa solului în orele matinale; folosirea irigării, pentru a reduce din intensitatea răcirii radiative a suprafeţei terestre; ventilarea aerului – proces care împiedică formarea inversiunilor termice în stratul de aer din vecinătatea solului și încălzirea directă a aerului cu ajutorul unor instalaţii speciale emițătoare de radiații infraroșii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram