Persoanele care au fost angajate în câmpul muncii în ultimele 9 luni, dar au intrat în șomaj tehnic din cauza epidemiei de coronavirus, care a blocat activitatea agenților economici, vor primi 80% din salariul pe care l-au avut. Autoritățile anunță că vor aproba o astfel de măsură de susținere pentru cetățeni cât mai repede posibil.

Un ajutor de la stat vor primi și cetățenii care erau angajați de mai puțin de 9 luni și au intrat în șomaj tehnic, dar și cei care au revenit de peste hotare în perioada epidemiei.

„Statul va garanta salariul minim pe economie pentru aceste persoane, care este de aproximativ 2 700 de lei. Cred că este un suport esențial din partea statului pentru această perioadă”, a declarat Igor Dodon în această dimineață, după ședința pe care a avut-o cu premierul și președinta Parlamentului.

Pentru a primi banii de la stat, cetățenii vor trebui să se adreseze la Oficiile pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Șeful statului a precizat că autoritățile planifică să acorde acest suport începând cu luna aprilie. Guvern va elabora cât mai rapid mecanismul și îl va propune Parlamentului pentru aprobare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!