/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dacă sunteți în șomaj tehnic sau ați revenit de peste hotare din cauza epidemiei, veți primi bani de la stat. Iată ce va trebui să faceți

30 martie 2020, ora 09:44

Persoanele care au fost angajate în câmpul muncii în ultimele 9 luni, dar au intrat în șomaj tehnic din cauza epidemiei de coronavirus, care a blocat activitatea agenților economici, vor primi 80% din salariul pe care l-au avut. Autoritățile anunță că vor aproba o astfel de măsură de susținere pentru cetățeni cât mai repede posibil.

Un ajutor de la stat vor primi și cetățenii care erau angajați de mai puțin de 9 luni și au intrat în șomaj tehnic, dar și cei care au revenit de peste hotare în perioada epidemiei.

„Statul va garanta salariul minim pe economie pentru aceste persoane, care este de aproximativ 2 700 de lei. Cred că este un suport esențial din partea statului pentru această perioadă”, a declarat Igor Dodon în această dimineață, după ședința pe care a avut-o cu premierul și președinta Parlamentului.

Pentru a primi banii de la stat, cetățenii vor trebui să se adreseze la Oficiile pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Șeful statului a precizat că autoritățile planifică să acorde acest suport începând cu luna aprilie. Guvern va elabora cât mai rapid mecanismul și îl va propune Parlamentului pentru aprobare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram