/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ion Chicu, despre cei peste 200 de moldoveni blocați pe un aeroport din Franța. „Au fost induși în eroare de niște escroci”

missing
30 martie 2020, ora 23:15

Cei peste 200 de moldoveni rămași blocați azi pe Aeroportul Internațional Charles de Gaulle din Franța ar fi fost induși în eroare de escroci. O spune premierul Ion Chicu, potrivit căruia zborul de pe acest aeroport spre Chișinău ar fi programat, de fapt, pentru mâine.

„Astăzi, în jur de 220 persoane au fost induse în eroare de escroci, inclusiv politici, mințindu-i că e autorizat un zbor de la Paris. CSE a autorizat zborul pentru mâine, iar escrocii intenționat au adunat oamenii în aeroport astăzi, ca să-și bată joc de ei. În mintea lor bolnavă, acești escroci cred că câștigă capital politic prin asemenea provocări” este mesajul de pe pagina de Facebook a prim-ministrului.

Ion Chicu le sugerează moldovenilor din străinătate care intenționează să se întoarcă în această perioadă de criză acasă ca înainte de a porni la drum, să se convingă că zborurile sunt autorizate de Comisia pentru Situații Excepționale.

„Vreau să-mi cer scuze în fața tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care se chinuie în această perioadă să ajungă acasă de pe meleaguri străine. Știu pe propria piele ce-nseamnă să stai zile și nopți prin aeroporturi. Împreună cu colegii mei de la MAEIE facem ce ne stă în puteri, pentru a ajuta miile de oameni prinși între hotarele Europei. Îmi pare rău, că putem autoriza zilnic un număr limitat de zboruri charter”, a mai spus Chicu.

Amintim că cinci curse aeriene charter au fost autorizate să transporte de mâine mai mulți moldoveni aflați la Londra, Paris, Praga și Verona. Zborurile vor fi operate de companiile „Air Moldova” și „Flyone”.

Curse charter operate de „Air Moldova”:

31 martie 2020 – Chișinău- Paris(CDG) -Chișinău
2 aprilie 2020 – Chișinău- Paris (CDG) – Chișinău
4 aprilie 2020 – Chișinău – Londra (Stansted) – Chișinău

Prețul unui bilet de la Londra este de 221 euro + taxa de agent a companiei organizatoare.
Prețul unui bilet de la Paris este de 253 euro + taxa de agent a companiei organizatoare

Curse charter operate de „Flyone”:

3 aprilie 2020 – Chișinău- Praga –Chișinău
5 aprilie 2020 – Chișinău – Verona – Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram